Wat leden zeggen over Yin & Yang KempoJoost Visser

Al weer een aantal jaar lid van deze leuke club. Het is een intensieve verdedigingsstijl, waar ik elke week graag naar de training ga. 


De training begint altijd met een intensieve conditietraining. Deze is altijd uitdagend. Het tweede deel van de training richt zich meer op de vele technieken die bij deze stijl horen. 


De verschillende gradaties trainen door elkaar en je helpt elkaar met de verschillende oefeningen. 


Het contact tussen iedereen is gemoedelijk en gezellig.


Ik kan het iedereen zeker aanraden gewoon is een paar keer mee te doen. Jap van Euser 

Hoe ik aan Kempo ben gekomen? 

Vechtsport heeft me van jongs af aan geïnteresseerd, zeker toen het in de eerste films te zien was. 


En best een tijdje gezocht om iets te doen wat me echt interesseert en goed voor de conditie is. Toen bleek dat m'n beste maat Kempo deed, ben ik toch maar eens gaan kijken. 


Wat Kempo nu voor me betekent?

Om met zo'n grote groep te mogen trainen, waar zoveel respect voor elkaar is en wat te mogen leren waar je zeker in deze tijd wat aan hebt en met drie leraren altijd een hoop variatie is? Dat is toch super.


M'n zoon is er later ook bij gekomen, op z'n 12e en die vindt het ook te gek. Ook hij past tussen alle variaties aan leerlingen die bij ons trainen. En je kan altijd meedoen, je past je gewoon aan aan het niveau qua conditie en leertempo. 


Nickjan Glastra

Bij Yin & Yang Kempo kan iedereen trainen op zijn eigen niveau. Groot of klein, oud of jong, er is voor iedereen plek en persoonlijke aandacht. 


Bij Kempo leer je tijdens de lessen niet alleen jezelf te verdedigen, maar ontwikkel je ook doorzettingsvermogen, conditie, kracht en zelfverzekerdheid (en dan de filosofische noot erbij: "Bij Yin & Yang leer je jezelf te verdedigen, zodat je jezelf niet hoeft te verdedigen"). 


Kenmerkend voor Kempo is discipline, inzet en de wil om te leren en daarnaast een leuke en veilige omgeving met ook buiten de trainingen leuke activiteiten en leuk contact. 


Kempo wordt van generatie op generatie overgedragen, waarbij naast de beoefening van de sport ook respect voor de sport en voor elkaar mee vloeit.Willem Duijm

Kempo, ja al jaren kom ik er graag. Het is een sportclub alwaar men respectvol met elkaar omgaat. Maar dat is al vanaf het begin (training in zelfverdediging voor toen een grote groep politiemensen) bij Sifu Hans Ariese. 


Wil je komen kijken, kom dan gelijk meetrainen was het motto. Maar als je komt train je mee zo veel en ver als je kunt. Luister naar je lichaam. 


Sinds een paar jaar is het geheel overgenomen door Sifu Siegried, met hulp van Finch en Hans. Maar als je om je heen kijkt en luistert dan merk je dat een ieder de ander zal helpen en instrueren. Help je een ander met de sport dan zal dat worden gewaardeerd. Je wordt dan opgenomen in een grote familie.


Soms zijn er van die dagen dat de training zwaar is, maar ga je weer naar huis dan is het voor mij persoonlijk altijd weer prettig geweest en geeft het voldoening. Tuurlijk lukt niet altijd alles, maar er is altijd baas boven baas. 


Ik hoop dat er meer leden komen. Het is altijd een streven geweest de sport te promoten. 


Als alles weer "normaal" wordt, hoop ik dat we de sport weer uitgebreider kunnen beoefenen en andere scholen kunnen benaderen om Yin & Yang Kempo te kunnen demonstreren. 


Deze tak van sport moet blijven bestaan!