Historie


De stamboom van het Yin & Yang Kempo

Het Yin & Yang Kempo stamt af van het originele Kempo, zoals deze geïntroduceerd is door Carl Faulhaber in Nederland. Maurits de Gijsel, de stijlleider van het huidige door onze school beoefende Yin & Yang Kempo, was een directe leerling van Jimmy Bax. Jimmy Bax was op zijn beurt weer een leerling van Carl Faulhaber. Alhoewel de Yin & Yang afstamt van het originele Kempo (of ook wel Kun Tou), zoals dit is geleerd door Jimmy Bax, is er toch voor gekozen een aparte naam te gebruiken ter onderscheiding van de naam Shaolin Kempo zoals wordt gebruikt bij veel andere kemposcholen.


Bij veel van de kempo-scholen zijn de invloeden van het Japanse Karate te zien. In sommige gevallen wordt deze stijl Kempo-karate genoemd. Deze variant van het Kempo is voornamelijk zo ontwikkeld vanwege de invloed van Gerard Meijers, een leeftijdsgenoot van Carl Faulhaber. In onderstaande stamboom zijn alleen de vertakkingen te vinden die leiden naar onze stijl en niet die van Sifu Gerard Meijers.


Na het overlijden van Hans Ariese op 30 maart 2017 is de leiding overgedragen aan Siegfried Eilbracht, die sindsdien stijlleider is van het Yin & Yang Kempo

Deze stamboom geeft geen volledig beeld van het ontstaan van Kempo in Nederland, maar is vooral bedoeld om de ontwikkeling van onze Yin & Yang stijl in het juiste kader te plaatsen.
Via onderstaande link is een andere en meer algemene stamboom te vinden van de Faulhaber stijl.