De trainingen

Yin & Yang Kempo is geschikt voor jong en oud, dames en heren.
Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan verbetering van de algehele conditie. Een gedegen warming-up van minimaal een half uur zorgt iedere keer voor dat blessures worden voorkomen en de lenigheid en conditie wordt vergroot. Andere aspecten, zoals reactiesnelheid, hardheid en de balans worden ook niet vergeten.


Na de warming-up. wordt uitgebreid tijd besteed aan de diverse verdedigingstechnieken, basisstanden, stoot- en traptechnieken en siervormen (saifats). 


Tijdens de training krijgt iedereen van beginners tot vergevorderd, dezelfde warming-up en conditietraining. De minimale leeftijd om mee te trainen is 11 1/2 jaar. 


Mocht uw nieuwsgierigheid gewekt zijn en u een keer willen kijken of meetrainen, dan kan dit geheel vrijblijvend. Dus heeft u nog geen ervaring met deze mooie oosterse vechtkunst, dan zien we u graag op één van onze trainingen!


Over de school

Ch'uan Fa Ma

Ch'uan Fa is de oorspronkelijke Chinese benaming van het hedendaagse Kempo. Kempo is in feite de Japanse vertaling hiervan. Ma staat voor het Chinese sterrenbeeld van onze (helaas te vroeg overleden) hoofdleraar van het Yin & Yang Kempo: si-gung Hans Ariese.


Reeds wordt deze vechtkunst al meer dan 30 jaar beoefend. Een aantal aspecten zijn tijdens de training altijd heel belangrijk gebleven:

  • Respect voor de leraar
  • Respect voor de medeleerlingen
  • Respect voor de stijl
  • Respect voor elke stijl


Inmiddels wordt er op 2 verschillende locaties training gegeven aan enthousiaste leerlingen. Tevens is er een aparte bond opgericht: de Kempo Bond Nederland. Deze bond is in het leven geroepen om het gedachtengoed van het Yin & Yang Kempo te behouden en voor het organiseren van diverse evenementen, zoals een jaarlijks trainingskamp, examens, trainingsbenodigdheden en uitjes buiten de reguliere trainingen . 


Kempokids

Voor kinderen vanaf 11 1/2 jaar hebben we een aparte groep tot 16 jaar. In deze groep krijgen zij meer aandacht en langer de tijd om hun technieken te ontwikkelen. 


De indeling tijdens de lessen voor de Kempokids is als volgt: ze beginnen met een conditietraining met de gehele groep (kinderen en volwassenen samen). Daarna zullen zij apart van de volwassenen de technieken trainen. Deze bestaan bijvoorbeeld uit het leren af te weren een aan aanval en het verdedigen. 


Door het Yin & Yang Kempo en onze trainingsmethode kunnen de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en zich ontwikkelen. 

Deze Kempokids trainen op de locatie in Zwijndrecht elke zaterdagochtend en worden verzorgt door Si Irv Ninkuela.
Belangrijkste leraren 

Onderstaand volgt een korte lijst met de belangrijkste leraren van onze school.


Sifu Hans Ariese ( † 30-03-2017)

Hans Ariese was een leerling van si-gung Maurits van Gijssel. Hij was de hoofdleraar van Yin & Yang Kempo. Meer dan 40 jaar heeft hij Kempo beoefend en heef met zijn manier van lesgeven een belangrijke stempel gedrukt op de hedendaagse stijl. Hij bezat de 4e Dan. 


Si Siegfried Eilbracht

Siegfried Eilbracht is de oudste leerling van si-gung Ariese en is al vanaf 1980 een fanatiek beoefenaar van het Yin & Yang Kempo.

Sinds het overlijden van Sifu Hans Ariese heeft hij de scholen overgenomen. Op de de donderdagavond geeft hij les in Papendrecht en benadrukt daar het conditionele & technische aspect van Kempo. Hij is in het bezit van de 3e Dangraad. 


Si Hans de Lange & Finch Glastra

Hans de Lange en Finch Glastra zijn beide leerlingen van si-gung Ariese en samen al meer dan 20 jaar fanatieke beoefenaars van het Yin & Yang Kempo. Ze geven op de zaterdagochtend in Zwijndrecht les o.l.v. Sifu Siegfried Eilbracht. Zij zijn in het bezit van de 3e Dangraad.