Het gebruik van wapens

In de chinese vechtkunsten zijn een heleboel wapens terug te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld de Hellebaard (Kwan Dao), Lange stok, de ketting en het breedzwaard. Een klein aantal uit dat enorme scala aan wapens is te beoefenen bij kempo. Het trainen met deze wapens is voorbehouden aan de meer gevorderde leerlingen, aangezien een basisniveau vereist is om met deze wapens te trainen.


Tijgerdrietand, oorspronkelijk bedoeld om tijgers te vangen en te doden.

Als de basis van veel van de wapens uit zowel de japanse als de chinese vechtkunst dient de lange stok (Bo). Het beheersen van dit wapen leert de student een correcte lichaamshouding, het juiste gebruik van de heupen en het concentreren van kracht en snelheid.

Als vervolg op de stok kan getraind worden met het breedzwaard en de hellebaard, ook wel het zwaard van generaal Kwan genoemd (Kwan Dao).


Daarnaast is het oefenen met een mes een basisonderdeel voor de kempoka's met bruine band of hoger. De mestechnieken worden met een tegenstander geoefend en er wordt gebruik gemaakt van een echt mes, zodat de technieken zo realistisch mogelijk getraind kunnen worden.


Zwaard van generaal Kwan


Trainen met de Bo.


                  Mesbreektechniek                                              Chunqiu Dadao