Saifats

Er zijn diverse stijloefeningen terug te vinden in het Yin & Yang Kempo. Eén daarvan is de saifat. Deze stijloefening wordt gezamenlijk beoefend (zoals hiernaast te zien is), waarbij de nadruk ligt op de juiste lichaamshouding en de correcte uitvoering van de techniek.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het synchroon uitvoeren van de technieken.

Bij de saifat wordt een schijngevecht tegen meerdere tegenstanders uitgevoerd. Ze zijn vergelijkbaar met de kata's uit het karate en ook diverse kungfu stijlen hebben een dergelijke oefening. De saifats kunnen zowel met als zonder tegenstanders worden uitgevoerd.

Uitvoering van een saifat
  Wat voorop staat bij deze oefeningen is niet de effectiviteit maar vooral het oefenen van timing, diverse aanvals en verdedigingstechnieken en een vloeiende uitvoering van een groot aantal opeenvolgende bewegingen. Daarnaast is het een goede demonstratievorm om het esthetische aspect van vechtkunsten te laten zien.


Andere stijloefeningen

Behalve tegen meerdere tegenstanders zijn er tevens series (oefeningen met 1 tegenstander) en nog een klein aantal stijloefeningen met chinese afkomst, zoals de Lohan Kun en de Jil Kun. Deze oefeningen worden alleen aan gevorderde studenten gegeven.

Ademhalingsoefeningen

Iedere week wordt ook aandacht besteed aan een aantal ademhalings oefeningen (Chi Kung), zodat de leerlingen zich bewuster worden van hun ademhaling. De oorsprong van deze oefeningen zijn terug te vinden in het oude China.

Naast het controleren van de ademhaling na inspanning en het oefenen van een diepere ademhaling wordt tevens het coördineren van ademhaling en beweging getraind, waarvan de kempoka vooral in de gevorderder stadia van zijn/haar training profijt heeft.