De stamboom van het Yin & Yang Kempo

Het Yin & Yang Kempo stamt af van de originele Kempo, zoals deze is geïntroduceerd door Carl Faulhaber in Nederland. Maurits de Gijssel, de stijlleider van het huidige door onze school beoefende Yin & Yang Kempo, was een directe leerling van Jimmy Bax, die op zijn beurt ook weer een leerling was van Carl Faulhaber. Alhoewel de Yin & Yang stijl afstamt van het originele kempo (of ook wel Kun Tou), zoals dit is geleerd door Jimmy Bax, is er voor gekozen om toch een aparte naam te gebruiken, ter onderscheiding van de naam Shaolin Kempo, zoals deze wordt gebruikt bij veel andere kemposcholen.

Bij veel van de kempo-scholen zijn de invloeden van het japanse Karate te zien. In sommige gevallen wordt deze stijl kempo-karate genoemd. Deze variant van het kempo is voornamelijk zo ontwikkeld vanwege de invloed van Gerard Meijers, een leeftijdsgenoot van Carl Faulhaber. In deze stamboom zijn alleen de vertakkingen te vinden die leiden naar onze stijl, en niet de stijl van sifu Gerard Meijers.

Na het overlijden van Hans Ariese op 30 maart 2017, is de leiding overgedragen aan Siegfried Eilbracht, die nog altijd stijlleider is van het Yin & Yang Kempo.

 Deze stamboom toont niet een volledig beeld van het ontstaan van het kempo in nederland, maar is vooral bedoeld om de ontwikkeling van onze Yin & Yang stijl in het juiste kader te plaatsen.


Hier is een andere, meer algemene stamboom te vinden van de faulhaber stijl: faulhaber stamboom