Ch'uan Fa Ma

Ch'uan Fa is de oorspronkelijke Chinese benaming van het hedendaagse kempo. Kempo is in feite de japanse vertaling ervan. Ma staat voor het chinese sterrenbeeld van onze(helaas te vroeg overleden) hoofdleraar van het Yin & Yang Kempo: si-gung Hans Ariese.

Reeds gedurende meer dan 30 jaar wordt deze vechtkunst beoefend. Een aantal aspecten zijn tijdens de training altijd heel belangrijk gebleven:

  • Respect voor de leraar
  • Respect voor de medeleerlingen
  • Respect voor de stijl
  • Respect voor elke stijl

Inmiddels wordt op 4 verschillende locaties training gegeven aan meer dan 70 leerlingen. Tevens is er een aparte bond opgericht: de Kempo Bond Nederland. Deze bond is in het leven geroepen om het gedachtengoed van het yin & yang kempo te behouden en voor het organiseren van diverse evenementen zoals het jaarlijks terugkerende trainingskamp.

Hieronder volgt een korte lijst met de belangrijkste leraren van onze school:

Sifu Hans Ariese

Een leerling van si-gung Maurits de Gijssel, is helaas te vroeg overleden(30-3-2017) de hoofdleraar van Yin & Yang Kempo. Reeds meer dan 40 jaar beoefende hij het Kempo en heeft met zijn manier van lesgeven een belangrijke stempel gedrukt op de hedendaagse stijl. Hij bezat de 4e Dan.

 

     

Si Siegfried eilbracht

De oudste leerling van si-gung Ariese en reeds gedurende meer dan 45 jaar een fanatiek beoefenaar van het yin en yang kempo. Hij heeft sinds het overlijden van Dhr.Hans Ariese de scholen overgenomen. Op de donderdagdagavond en geeft hij les en benadrukt daar het conditionele & technische aspect van kempo. Hij is in het bezit van de 3e Dangraad.

 
     
 

Si Hans de lange en Finch Glastra

Beide leerlingen van si-gung Ariese en samen al meer dan 20 jaar een fanatieke beoefenaars van het yin en yang kempo. Zij geven op de zaterdagochtend o.l.v Sifu Siegfried Eilbracht,les. Zij zijn in het bezit van de 3e Dangraad

     

In Memoriam
Si-gung Maurits de Gijssel
Voormalig hoofdleraar
van het Yin & Yang Kempo